Vijverpompen

Vijverpompen bestaan er in vele soorten en maten.
Het is belangrijk dat u de juiste vijverpomp voor uw toepassing kiest. Er zijn namelijk verschillende soorten vijverpompen, elk met eigenschappen die de pomp geschikt maken voor een bepaald doel. 
Vijverpompen kun je onderverdelen in de onderstaande soorten:

De filterpomp:  Een filterpomp is uitermate geschikt voor het verpompen vanvuil water naar filters of naar watervallen en beeklopen. De grote open waaier en korf met openingen laat toe dat vuildeeltjes van 6-10mm zonder problemen door de pomp gaan.  Filterpompen of beeklooppompen zijn vaak energiezuinig omdat ze 24 uur per dag aan staan, stroomverbruik bij deze vijverpompen moet dus laag zijn.
 
De fonteinpomp: Deze krachtige pompen hebben een grote opvoerhoogte en zijn sterk genoeg om een mooie fontein te creeren. Ze kunnen geen vervuild water verpompen anders raken de sproeiers van de fontein verstopt en hebben daarom vaak een spons of klein voorfilter die het vuil tegenhoud.  Deze fonteinpompen zijn vaak wat zwaarder in energieverbruik omdat ze een grote opvoerhoogte hebben om het water door de fonteinsproeier te persen.
 
De circulatiepomp: Zorgt voor watercirculatie waardoor afvalstoffen zoals ammoniak en nitraat sneller aan de lucht worden afgegeven.  Kooldioxide en zuurstof worden daardoor weer sneller opgenomen. Samen zorgt dit voor een goede plantengroei en gezond bacterieleven. Dit zijn vaak enorm energiezuinige pompen omdat het water alleen maar verplaatst hoeft te worden en niet door een fontein of filter geperst hoeft te worden geperst.
 
Ons assortiment met vijverpompen bestaat uit alle 3de bovenstaande types met pompen, de circulatiepomp, de filterpomp en natuurlijk de fonteinpomp. Wij hebben deze vijverpompen direct leverbaar van verschillende vijverpomp leveranciers. Zowel vijverpompen voor droogopstelling, waardoor u er voor onderhoud gemakkelijk bij kunt, of natte opstelling(onder water),  waardoor hij mooi uit het zicht is. De vuistregel is dat een vijverpomp 50-75% van de inhoud van de vijver per uur moet kunnen verpompen. Plaats de pomp zo diep mogelijk in de vijver en gebruik een slang met een zo groot mogelijke diameter om verstopping te voorkomen, hierdoor is ook de netto opbrenst van uw vijverpomp hoger omdat er minder weerstand is.  Laat de vijverpomp het gehele jaar aan, zo hoeft u een stabiel en gezond vijvermillieu. Heeft uw Koi in de vijver of meerdere andere vissen laat de vijverpomp dan heel het jaar draaien en houdt de vijver ijsvrij.
 
Energiezuinige vijverpompen.
Kamerfilter.nl heeft een ruim assortiment aan energiezuinige vijverpompen zoals Osaka en diverse eco vijverpomp modellen.  Er zijn ook vijverpompen die in stroomverbruik minderen wanneer u het toerental regelt, een voorbeeld hiervan is de Aquaking Red Label vijverpomp. U kunt op deze manier tot wel 200 euro per jaar besparen op uw energierekening.

© 2011 - 2025 Webshop kamerfilter.nl / kamerfilter.be | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel